Blue Flower

Skriv, så borgeren kan forstå det, Roskilde

Formål:
Når du skriver til en borger, er der mange ting, du skal tage hensyn til. Hvem er personen? Hvad ved vedkommende i forvejen? Og hvad har han/hun brug for at vide? Til foråret får vi desuden en ny retskrivningsordbog, der indeholder mange nye ord, blandt andet kønsneutrale ord. Hvordan og hvornår skal du bruge dem? Du får en orientering om det vigtigste fra den nye ordbog.
Vi oplever også en stor interesse for at tale om ChatGPT, da mange er nervøse og bange for kunstig intelligens. Andre er omvendt meget begejstrede og derfor ikke opmærksom på, at ChatGPT ikke er klogere end det, der er puttet ind i den. Derfor kommer vi også ind på korrekturlæsning, kommaer og kunstig intelligens. På kurset bliver du klogere på at bruge ChatGPT sammen med din sunde fornuft.

Målgruppe:
Medarbejdere, der skriver til borgere og gerne vil blive bedre til det.

Kursets indhold:
Vi kommer blandt andet ind på emner som: 

  • Kend din modtager
  • Sprogråd, når du skriver til en borger
  • Kommatering i dag (mange er forvirrede)
  • De almindelige faldgruber i stavning på dansk
  • Skriv effektive arbejdsmails
  • Ny Retskrivningsordbog i 2024 med bl.a. nye kønsneutrale ord
  • ChatGPT og sund fornuft

Kurset veksler mellem små oplæg og længere øvelser.

Undervisere:

 

Ellen Bak Åndahl er cand. mag. i dansk og sproglig rådgivning og Susanne Nonboe Jacobsen er cand. mag. i dansk og retorik.
Sammen underviser og rådgiver Ellen og Susanne danske virksomheder i skriftlig og mundtlig kommunikation. Sammen har de også skrevet kommunikationshåndbogen ”Skriv og bliv læst”, som er udkommet på forlaget Frydenlund.

Tid og sted:
Mandag den 8. april 2024, Scandic Hotel Roskilde, Ved Ringen 2, 4000 Roskilde

Pris:
Deltagergebyret udgør 3.995,- eks. moms, inkl. materialer og forplejning. 

Afbestilling:
Tilmeldingen er bindende. Ved afbestilling inden én måned før afholdelse beregnes et gebyr på 25 % af det fulde deltagergebyr pr. tilmelding. Herefter vil refundering ikke være mulig. Skulle du blive forhindret i at deltage, er du altid velkommen til at overdrage din plads til en kollega.

Programændringer:
KommuneKonsulenten forbeholder sig ret til at foretage ændringer i programmet, såfremt en eller flere oplægsholdere skulle blive forhindret i at gennemføre. Ved akut frafald af oplægsholdere påberåber KommuneKonsulenten sig force majeure og kan ikke holdes ansvarlig for en eventuel aflysning. Vi vil dog bestræbe os på at gennemføre seminaret på et senere tidspunkt uden yderligere beregning. Vi forbeholder os ret til alle ændringer, som skyldes eventuelle retningslinjer fra myndighederne vedr. CoVid-19. Herunder eventuel opdeling af kursushold på flere datoer eller fjernundervisning. Ved svigtende tilmelding forbeholder vi os ret til at aflyse mod refusion af det fulde deltagergebyr.

 

Arrangement oversigt

Start dato 08-04-2024 08:30
Slut dato 08-04-2024 16:00
Sidste frist 05-04-2024
Pris kr. 3.995,00 eks. moms
Det foregår Scandic Hotel Roskilde

Kort over placering